Bäckatorpsskäggets hemsida

Zelynn's blogg

Kvar i kenneln blir tiken vid namn Bäckatorpsskägget Zélynn's Zindy. Hon kommer kallas Zindy. Hoppas att hon kommer utvecklas fint och att vi får många fina stunder tillsammans på utställning och andra tävlingar.
Nu har Znuffe flyttat till sin nya familj. Det är Rigmor o Urban i Odensbacken. I familjen finns sedan tidigare 2 hundar från min kennel. Det är Zambo som är en schnauzer på 11 år och Zwinto som är en dvärgschnauzer på 5,5 år. Önskar er Stort lycka till med nytillskottet.
Nästa som kom och hämtade hem sin valp var Ann-Louse från Sala med pojkvännen Johan. Om allt går som det är tänkt ska lille Ztig-Åke få utbilda sig till "diabeteshund". Det innebär att han ska larma/säga till när matte håller på och bli låg i sitt blodsocker. Lycka till. Hoppas han blir jätteduktig diabeteshund.
Första familjen som hämtade hem sin lilla valp var Carina och Ander i Stockholm. Med på bilden är deras barn Ebba, Jacob och Jonathan. Önskar er Stort lycka till med er valp, Malte.

Den 4 februari 2022 fick Zélynn  sin andra kull valpar. Även denna kull bestod av 4 valpar, varav 3 var hanar och 1 va tik.valpningen gick väldigt snabbt och bra en måndag em. 

Av olika anledningar har jag fått placera om en av hanarna i kullen. Lille Zixten bor numera utanför Oslo hos Ailin och Cecilia. Önskar er Stort lycka till med Zixten. Vet att han får ett bra hem hos er.
Sist att flytta var lille Winston. Han flyttade till Stockholm och till Caroline och Fredrik. Han började sin resa hem med tåg och det gick jättebra. Önskar er stort lycka till med fina Winston
Nästa valp flyttade till Linköping. Även hon ska bo ihop med sin moster Lexi. Hon heter nu Laika och bor hos Aseel och Erik och deras barn Anton, Alma, Anna och Adam. Stort lycka till med fina Laika
Första valpen att flytta till sitt nya hem var lille Einar. Han flyttade till Örebro där hans moster Flora också bor. De bor hos Malena och Björn och deras ena son Nicklas. Önskar er stort lycka till med lille Einar.
Söndagen den 7 februari fick Zelynn 4 små valpar. Både tik och valparna mår jättebra. Det blev 1 tik och 3 hanar. Alla valparna är tingade.

Nu står det helt klart att Zelynn väntar valpar med min Zigurd. Denna kombination tror jag mycket på. Hoppas på trevliga, sunda, positiva, arbetsvillig, kelsjuk valpar. Båda föräldrarna finns i kenneln. Valparna väntas v 5-6, med leverans v 13-14.

Min Zelynn är en jättetrevlig liten vovve.  Hon är andra generation av den linjen som jag föder upp. Hon har en jättebra sträv päls, som är lättskött. Mankhöjd ca  33 cm. Gillar att jobba, träna och tävla.

Tyvärr har Hon inte varit på någon officiell utställning pga coronapandemin. Vi han dock med 2 inofficiella i somras. På den ena blev hon BIR, bäst i ras, och blev BIG 1, det vill säga att hon blev bäst i sin utställningsgrupp där ett 10-tal olika raser ingår. På den andra blev hon BIM, bäst I motsatt kön. Mycket stolt matte.

I somras hann vi med 4 starter i officiell rallylydnad nybörjarklass. Alla 4 med väldigt bra resultat. Var på pallplats flera gånger. Så hon innehar titeln, Rallylydnadsdiplom nybörjarklass, RLD N.

Hon har gjort BPH, Beteende- och personlighetsbeskrivning Hund,  med väldigt bra resultat. Det visar att det är en lugn, trygg och stabil hund, som inte är något skottberörd. Resultat kan ses på SKK's hemsida på hennes stamtavla.

I höst har vi tävlat inofficiellt också. 2 rallylydnadstävlingar online har vi gjort. Den första kom hon 2:a, av ett 40-tal startande, på 95 poäng av 100 möjliga.

Den andra har vi inte fått resultat från än.

Detta är min egen uppfödning. Hon heter Bäckatorpsskägget Ziri's Zonya, kallas Zelynn. Har reg.nr SE30187/2019.
Zelynn

Senaste kommentarer

02.11 | 11:23

Hejsan Ja valparna är 4 veckor och alla är tingade. Är ni intresserade av ...

02.11 | 09:31

Hej! Vi har sett att du har en kull planerad på Höst, har valparna kommit ä...

19.05 | 17:27

Just nu har jag inga vita valpar, men till hösten kommer jag och få...

19.05 | 17:20

Hej! Vi är ute efter en vit hane, har ni några vita valpar till salu mvh Janne