Bäckatorpsskäggets hemsida

ZåBra´s Blogg

På SSPK's årsmöte 2018, fick jag motta lydnadspris på två av mina hundar. ZåBra kom på första plats och fick en fin rosett. Så glad och nöjd med hennes framgångar i lydnadsringen.
Nu har ZåBra fått sina valpar. Det blev en hane och en tik. Både mor och valpar mår jättebra. De föddes 4/12.
ZåBra med sin mage på dygn 60. Snart är väntan över och vi vet vad som döljer sig där inne.

ZåBra's valpkull hösten 2017

Nu är det 5,5 veckor sedan ZåBra blev parad och jag är helt övertygad om att hon är dräktig. Vägde henne i morse och hon har gått upp 0,6 kg och börja få en liten puppismage. Så det blir jättekul att vid kommande månadsskifte få välkomna en gäng valpar. 

Dessa fina valpar fick ZåBra i April 2016. det är Zelma, Zantos, Amigo, Chilli och Kippling.
Här ligger ZåBra med sina nyfödda valpar.

Då har ZåBra fått sina valpar. Det blev fem stycken denna gång. Två tikar och tre hanar. En tik är svart och en förmodligen svart/silver. En hane är svart, en är peppar/salt och en förmodligen svart/silver. Valpningen gick jättebra och ZåBra skötte sig exemplariskt. Varje valp kom med ungefär en timmes mellanrum och medans de födda valparna försökte snutta på henne så passade hon på att ta en tupplur. Hur lugn, trygg och samlad som helst. De vägde mellan 210-239gr så väldigt jämnstora och fina. Både ZåBra och alla valparna mår jättebra.

// Christina

Då är ZåBra parad med en vit hane vid namn Alfa Adrian Key Keeper, "Key" SE 22895/2015

Parningen gick jättefint och han är en lugn och mycket trevlig hane. Båda hundarna har bra pälsar, bra vinklar, bra öronansättning, mycket sociala och trevliga samt utställda med minst exellent. Ska fixa bild på hanen

ZåBra är ju även MH-testad, har mästartiteln i rallylydnad. Längre ner kan du läsa mera om ZåBra.

Valpning väntas i början av vecka 16 (möjligen i slutet av v 15)och leverans när valparna är minst 8 veckor, runt vecka 24. Eftersom hanen är vit och tiken svart så hoppas jag på både vita och svarta valpar. 

Är du intresserad av en ny liten familjemedlem så får du gärna höra av dig till mig så får vi talas vid, 070-2115194

Christina

Parning på G

ZåBra har nu börjat löpa. Jag räknar med att det blir parning vecka 7 och då förväntas det valpar här i kenneln vecka 16. Valparna kommer vara leveransklara vecka 24.

Bild och presentation av hanen kommer efter parning. 

I helgen 2015-07-18 var vi på officiell utställning i Köping. Där fick ZåBra, Bamburs Talisha, reg.nr: SE63159/2011 ett Exellent med jättefin kritik. Särskilt tilltalade hennes huvud domaren, med kommenataren; beutifull head.

Jätteroligt, då det var många hundar som fick very good.

Men det som är allra bäst med ZåBra är hennes mentalitat. Lugn, trygg, harmonisk och mycket social hund. Det älskar jag som uppfödare och matte.

Vi har ju också tagit sista godkända rundan i rallylydnad så därmed får hon nu titulera sig som rallylydnadsmästar, RLD M.

Här ligger de och diar sin fina och lugna mamma.
En alldeles nyfödd valp.

Nu har ZåBra´s valpar kommit. Det blev 6 st. tikar. Fem var svarta och en peppar/saltfärgad. Det har gått några dagar sedan de födde och alla mår bra. Valpningen var klar på 6,5 timmar och inga probem för ZåBra. En otroligt duktig och lugn tik både när det gäller vid själva valpningen samt att ta hand om sina småttingar. En toppenmamma till Bäckatorpsskäggets ZåBra´s Roxi, Bäckatorpsskägets ZåBra´s Tazza, Bäckatorpsskäggets ZåBra´s Zizzi, Bäckatorpsskäggets ZåBra´s Zvea, Bäckatorsskäggets ZåBra´s Ziggy samt Bäckatoprsskäggets ZåBra´s Zolo. Det bli Peppar/salttiken som kommer heta Zoolo. 

Är du intresserad av en liten kompis och familjemedlem så hör gärna av dig. Några är tingade men än finns någon tik kvar.

Jag har valt denna kombination av hane och tik då jag tror att det blir väldigt trevliga och sociala hundar, samt dessutom arbetsvilliga. Passar bra både till agility, rallylydnad, lydnad, brukslydnad, spår mm. Kommer själv behålla en tik då jag tror jättemycket på denna kull. Ev kommer jag lägga ut en på foder också.

Hör av dig/er om ni önskar en valp till försommaren. Christina 070-2115194

Här en ultraljudsbild där tre av valparna syns. Det är de tre mörkare fläckar en valp i varje.

Nu har jag varit och tagit ett ultraljud på ZåBra´s mage. Det visade på ett antal valpar där. Så spännande det blir nu och se hur många det blir. Vi såg åtminstånde 4 stycken, men veterinären trodde på flera. Vecka 7 väntas det i alla all valpar här på denna kennel. Toppenkul. Det ser vi verkligen fram mot.

Ultraljudet bekräftade de som jag själv trott under några veckors tid. Då det gått 2 veckor efter parning slutade ZåBra att själv hoppa upp i mitt eller andras knä. Det var första tecknet som fick mig att förstå att hon var extra rädd om sig och sina valpar i magen. Sista veckan har hon inte velat äta så gärna. Hon kräks inte men mår förmodligen illa. Bruka gå bättre att äta framåt kvällen. Hon är också mera trött än tidigare.

I underfliken Eddie´s sida kan ni se några bilder på den stolta hanen/pappan till den blivande valparna.

Då har ZåBra löpt klart för denna gång och hon är nu parad med en vit hane vid namn Star´s Of White Night Expelliarmus "Eddie". En mycket cool och trevlig hane som lugnt och sannsat visste vad han skulle göra vid parning. Inget hets där. ZåBra var lika lugn hon. Skulle tro att det blir mycket trevliga valpar av denna kombination, både till sällskap och till att arbeta med. ZåBra är ju väldigt duktig på rallylydnadsbanorna. Eddie är både rysk och ukrainisk utställningschampion. Hans reg.nr är:SE32183/2013. Även utställningsmässigt tror jag på denna kombination. 

Bild på Eddie kommer inom kort.

ZåBra´s valpar väntas vecka 7 och då är de redo att flytta till sina nya hem vecka 15.

Förhoppningsvis blir det både vita och svarta valpar då ZåBra har vita gener bakom sig.

ZåBra hade en kull valpar våren 2014, de blev väldigt fina, med fin mentalitet. Nu har jag tänkt mig att para henne på kommande löp vilket jag tror kommer att ske november. ZåBra har nu börjat löpa så det blir parning i början av vecka 50.

Har bestämt hane men återkommer med det då jag vet att det verkligen blir en parning. 

ZåBra är naturligtvis ögonlyst med UA i höst.Jag följer både Skk´s och dvärgschnauzerringen rekommendationer inför parning, valpning och försäljning. 

De valparna kommer då att födas i mitten/slutet av januari 2015, och vara leveransklara sista hälften av mars.

Är du intresserad av en valp får du gärna höra av dig till mig. Kontakuppgifter hittar du under fliken kontakt.

Nu har du kommit till ZåBra´s sida. Min svarta tik som kommer från Bamburs Kennel och heter Bamburs Talisha född 2011-11-20 med reg.nr: SE63159/2011. 

En mycket trevlig, gosig och social tik, som älskar att sitt i knät och bara mysa. 

Hon har gjort debut i utställningsringen och har som bäst Very Good. 

I rallylydnad har hon titlarna rallylydnadsdiplom i nybörjarklassen, fortsättningsklassen samt avancerad klass, RLD N, RLD F, RLD A. I mästarklassen har hon två godkända rundor. När hon får sitt tredje så får hon titeln rallylydnadsmästare, RLD M. 

Våren 2014 gjorde jag Mentalbeskrivning Hund, MH på henne. Hon imponerade stort både på beskrivaren, publik samt testledaren med sin stabilitet, lugn och sociala kompetens. Var orädd, nyfiken, lite jaktintresse, mycket social och helt skottfast. Dvs hon bryr sig inte om att de skjuts skott eller annat oljud som förekom i testet. En helt underbar hund.

Vill du själv läsa resutat och kolla det så kallade spindeldiagramet för MH så gå in på SKK:s hemsida. Klicka vidare till avelsdata och sök på ZåBra´s reg.nummer.

Lotta 01.12.2017 09:49

Härlig mage! Vi väntar med spänning!

Christina 01.12.2017 09:56

Ja, den är så mysig. Alltid lika spännande vad som gömmer sig där inne. Hon bäddar, men för övrigt lugn som vanligt. Blir en helg i väntans tider.😋

Rosie 13.02.2015 10:00

Grattis till alla små söta valpar, pussa Zåbra från oss
Kram Rosie & Sixten

Christina 13.02.2015 11:47

Tack Rosie. Det blev ett gäng valpar denna gång, dock ingen hane. Hoppas ni har det bra. Pussa Sixten från mig. Kram till er alla, även till ditt barnbarn Felix

Christina 12.02.2015 19:18

Snart så, Anna får du och Daniel komma över och titta på de små.

Anna 12.02.2015 19:14

Längtar efter att få träffa våran lilla Roxi! Dom ser så söta ut allihopa :)

Senaste kommentarer

02.11 | 11:23

Hejsan Ja valparna är 4 veckor och alla är tingade. Är ni intresserade av ...

02.11 | 09:31

Hej! Vi har sett att du har en kull planerad på Höst, har valparna kommit ä...

19.05 | 17:27

Just nu har jag inga vita valpar, men till hösten kommer jag och få...

19.05 | 17:20

Hej! Vi är ute efter en vit hane, har ni några vita valpar till salu mvh Janne