Bäckatorpsskäggets hemsida

REGNBÅGSBRON

Välkommen till vår webbsida

 REGNBÅGSBRON

                
Någonstans finns en bro mellan himmel och jord....
På ena sidan himlen finns en alldeles särskild plats, dit leder Regnbågens bro. När en hund,
som varit särskilt betydelsefull dör...
                 då kommer den över med Regnbågens bro.
Där finns ängar och kullar för alla våra vänner, de kan springa och leka tillsammans.
Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken-det är behagligt och skönt.
Hundar, som varit sjuka och gamla, skadade och lemlästade blir friska och starka igen, precis som vi minns dom i våra drömmar.
Alla hundarna är glada och nöjda, utom en vemodig längtan-de saknar alla någon särskild, som de var tvugna lämna kvar.
                   Alla springer och leker tillsammans,
      men en dag kommer någon av dem-att stanna upp och titta i fjärran.
Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar vibrera av lycka och glädje.
Hunden springer plötsligt ifrån de andra, flyger över det gröna gräset,
                  benen bär honom allt snabbare.
Han har sett dig - du och din älskade vän möts nu igen - i en lycklig återförening - men nu för att alltid vara samman.
Du får överlyckliga pussar i hela ansiktet, dina händer smeker på nytt din kära vän-du ser än en gång in i de tillgivna ögonen,
       som så länge var borta ur ditt liv....men aldrig från ditt hjärta.
Tillsammans vandrar ni nu över Regnbågens bro....
men nu för att aldrig skiljas.
                              

Välkommen till vår webbsida

R.I.P 14 februari 2013.

Det är med sorg i mitt hjärta jag skriver denna gång på vovvarnas blogg.

För drygt en vecka sedan, på alla Hjärtans Dag 2013 somnade mina tre hjärtan in. De, som var starten av min kennel.  De hade var och en sina krämpor vilket gjorde att jag valde att det tillsammans skulle få vandra vidare till hundhimlen. De har, var och en sitt speciella rum i mitt hjärta, och var och en hade sin egen nyckel dit. 

JAZMINE

 kom in i mitt liv som 8 veckor ung valp. En glad och mycket social hund/valp. Hade tänkt att ”bara” ha henne som sällskapshund, men när jag upptäckte vilken träningsiver och hur lättlärd hon var så blev det början på vår tränings-och tävlingstid tillsammans. Hon innehade LP 1, i agility hade hon tre pinnar i agilityklass 1 samt någon i hoppklass 1. Hon blev Hallsbergs BK:s, agilityhund åren 2007, 2008 och 2009. Dessutom hade hon RLD N, RLD F samt en godkänd tävling i avancerad klass. Hon var otroligt lyhörd för mitt kroppsspråk vilken gjorde att vi ibland fick extra avdrag på tävling för att jag gjorde något som hon uppfattade på sitt sätt.

Hennes nyckel till sitt rum i mitt hjärta var hennes alltid positiva inställning till träning och tävling. Alltid glad på tävlingsbanan. En underbar hund att träna och tävla med!

ZIMZON

Även han kom in som 8-veckors valp. Köpte honom av Jane på Bamburs kennel. Tack Jane att jag fick förtroendet att ha honom i mitt liv. Även han var en hund som gillade att träna och tävla. Han erövrade LP 1 samt två  förstapris i lydnadsklass 2. På agilitybanan hade vi inte så stora framgångar då han hade en hoppstil som fick många att dra på mungiporna då vi försökte ta oss genom banorna. Men roligt hade vi. I rallylydnad innehade han RLD N, RLD F samt en godkänd tävling i avancerad klass. Vid ett tillfälle så var vi med på ett KM i bevakning. 10 ekipage ställde upp vara 8 var utbildade bevakningshundar. Där slutade vi på en hedrande 4:e plats. Då var matte stolt över sin Zimzon!

Ditt sätt att kunna njuta av vårsolen delade du med din dotter Zenitha. Ni älskade båda att ligga i en solstrimma inne på vardagsrummets golv, eller sitta ute på tomten vid staketet där solen värmde er.

Du var en riktig godistjuv. Många är de gånger du dragit mer en jacka för att länsa den på godis matte glömt att ta ur fickorna. Men aldrig att du bet sönder något. Du letade rätt på öppningen och tog godiset. Var det så att det fanns en dragkedja i vägen så var det inget problem för dig. Du lärde dig själv att dra upp den för att komma åt det du ville ha.

Hans nyckel till sitt rum i mitt hjärta var hans sätt att lägga huvudet på sned då man talade till/om honom. Hans blick sa att han förstod allt man sa till honom då. Hans sätt att ivrigt ”påcka” på uppmärksamhet då han ville bli omklappad var speciell. Zimzon, du var mycket speciell i mattes ögon. Värdens underbaraste hund!

   ZENITHA

   Du var en av valparna som föddes i den första kullen jag hade i min kennel. I mycket påminde du om din far, Zimzon och på annat sätt om din mor, Jazmine. Du hade din mors iver vid träning och tävling. Alltid glad och lycklig då vi åkte iväg för träning/tävling. Även hon hade LP 1, RLD N, RLD F samt en godkänd tävling i avancerad klass. Hon hade sin fars sätt att ta hopphindren på agilitybanan så där hade vi inga framgångar.  Men de gånger vi startade så kan man säga att vi bjöd på en show, och det gjorde vi gärna, för Zenitha var så glad och lycklig. Under åren så blev hon årets lydnadshund  3 gånger på SSPK:s KM-tävling. Det var åren 2005, 2008 och 2009.

Hennes nyckel till sitt rum i mitt hjärta var hennes iver då vi gick ut på apellplanen för träning eller tävling. Sittandes vid min sida och tittandes på mig, med sin lilla rosa tunga som stack ut och ”fladdrade”. Hon ville då säga att nu kör vi matte.

Många gånger har jag fått kommentaren att det var så roligt att se mig tävla, framför allt i rallylydnad, med mina dvärgschnauzrar då de var så oerhört positiva på banan. Alltid glada, viftande svansar.

Tänk alla gånger vi stått på prispallen tillsammans.

Dessa mina tre hundar som var början på min kennel, kommer alltid att finnas med mig i mitt minne.

Jag saknar er så oerhört mycket och när saknaden blir för stor tar jag era nycklar och gläntar på er dörr och minns alla fina minnen vi har tillsammans.

Min önskan är nu att ni tillsammans springer omkring på gröna ängar, att ni alltid får vara tillsammans och slippa värk och andra obehag.

Många schnauzerkramar och puzzar till er alla tre.

Matte

Välkommen till vår webbsida

Josef Boberg 03.09.2014 20:40

Vackert och tröstefullt uttryckt !

carina 02.06.2014 14:33

Till vår älskade Tyra

Senaste kommentarer

02.11 | 11:23

Hejsan Ja valparna är 4 veckor och alla är tingade. Är ni intresserade av ...

02.11 | 09:31

Hej! Vi har sett att du har en kull planerad på Höst, har valparna kommit ä...

19.05 | 17:27

Just nu har jag inga vita valpar, men till hösten kommer jag och få...

19.05 | 17:20

Hej! Vi är ute efter en vit hane, har ni några vita valpar till salu mvh Janne