Bäckatorpsskäggets hemsida

VÄLKOMMEN TILL VOWARNAS EGNA BLOGG

Inofficiell utställning!
Söndagen den 25/3-12 var vi (ZåBra och Jag) hennes första hundutställning i Botorps ridhus, Karlskoga. Hon var då 4 månader och 5 dagar ung och skötte sig jättebra hela dagen. Domaren var väldigt noggrann och kollade allt, t o m bröstbenets längd. Dvärgschnauzer har ofta för kort bröstben enligt honom, men han tyckte att ZåBra:s var helt OK. 

Kritiken från domare Jack Branders löd:

Välkomponerad och lovande valp, genomgående utmärkta proportioner. Uttrycksfullt och vackert huvud, lång vacker hals. Utmärkt front + utmärkt över- och underlinje. Harmoniska vinklar, utmärkta ben och tassar. Lovande päls, rör sig väl.

Hon fick HP och blev BIR-valp.

Stolt matte till ZåBra.

Tisdagen 17/1-12

Nu ska vi presentera en ny kompis i våran flock. Det är lilla ZåBra som kom till oss igår den 16/1-12. Mamsen var och hämtade hem henne från Bamburs kennel i Strängnes. Hon är mycket social och trevlig valp. Helt orädd och framåt. Gillar verkligen hennes inställning till livet. Redan första kvällen leker hon med Zelda som är min 1½ år gamla schnauzertik. Ingen rädder här för stora hundar. 

Hejsan!

Jag tror mycket på denna lilla tik. Hon ska naturligtvis ut i utställningsringarna, men ska också prova lydnad, rallylydnad och ev oxå agility, (om matte hinner med det). Ibland önskade man att man hade mera fritid eller att dygnet hade flera timmar, eller varför inte en extra ledig lördag varje vecka.

Ja, vi får se hur det blir med allt man vill prova. Men ett är säkert en utställnings- och rallybrud blir det iaf.

Kram från oss alla i schnauzerflocken samt mamsen.

SSPK:s läger vecka 30
Hejsan alla vänner!

Nu har vi varit på SSPK:s läger igen. Vi är alla nöjda och glada även efter detta läger. Det är så roligt att träffa och få umgås med andra hundmänniskor så här under några dagar. Alla hjälps åt och inga sura miner trots att vädret inte alltid var det bästa. Vi hade flera som var med för första året, men även de som varit med några år. På tisdagen hade vi besök av etolog Tobias Gustavsson som föreläste om lekens betydelse. Vi deltagare fick oxå visa upp var och en hur vi lekte med vår hund. Sedan blev det lite komentarer runt det och tips på hur man kunde vidareutveckla leken. 
På onsdag kväll hade vi SSPK:s KM-tävling i lydnad. Åsa Hederstedt från Visby med Jason kom 1:a. Stort GRATTIS!!! 2:a kom jag med Zoya och 3:a med Zimzon. 
På tosdag kväll hade vi gemensam middag och som vanligt blev det en trevlig tillställning. På fredag fm korades lägrets vackraste hund och det blev Hillevi och Kalle Andersson från Alvesta som vann med sin dvärgschnauzer Kazper. Stort Grattis!!! Bilderbok från lägret 2010 finns under fliken SSPK:s läger.

Schnauzerkramizzar från schnauzerflocken och mamsen.
Fredagen 9 juli 2010
Hejsan!

Nu är det verkligen våran tur att skriva i vår blogg. Tiden bara rinner iväg. Snart är det dax för årets SSPK:läger på Sörsjön där mamsen är lägeransvarig. Det är ett läger som vi schnauzrar tycker är jättekul. Vi får prova lite av varje och ibland lånar mamsen ut oss till något barn eller tonåring som inte har någon egen hund. Vi gillar det.
Men nu måste vi berätta vad vi varit med om idag. Mamsen fick ett telefonsamtal från Kumlaanstalten för någon månad sedan. De hade fått reda på att vi kunde lite av varje då det gäller lydnad mm, så de frågade om inte vi kunde komma dit och visa upp. Mamsen tog med 2 vänninor och deras hundar och så har vi varit där hela dagen idag. Vi fick gå runt på olika rastgårdar och visa upp vad vi kunde. Det blev både lydnad, rallylydnad och agility. De intagna var jättebussiga mot oss och ville väldigt gärna bara gosa med oss och det fick de gärna. På förmiddagen var vi pigga och visade allt vi kunde, men på eftermiddagen så var det väldigt varmt så då orkade vi inte visa så mycket. Men det gjorde inget tycke de intagna för då fick de gosa längre med oss.
Det var allt för idag.
På bilden ser ni mamsen och hennes 2 vänninor och vi hundar som var med. Vi var 8st hundar. Bilden är tagen strax innanför murarna. Inne på rastgårdarna fick vi inte ha med våra kameror.
Kramizz till allla läsare från oss schnauzerflocken.
Jippi... vilken dag.

Idag har vi varit till Tidaholm och tävlat i Rallylydnad. Och mamsen var riktigt nöjd med oss efterråt. Vi startade alla i fortsättningsklassen och Jazmine kom 1:a med 95p, Zimzon 2:a med 92p, Zoola 3:a med 89p och Zenitha 5:a med 76p. Jättebra jobbat tyckte mamsen och vi själva var också nöjda.

Kramizzar från oss "dvärgizzar"

 
Hejsan alla läsare!
Först vill vi, mamsen och alla schanuzrar tacka Mona och Leif i Skövde, Billinge BK, för att vi fick sova där natten till lördag. Jätteskönt att slippa åka hela vägen till Borås på morgonen. Tack än en gång Mona och Leif för er gästfrihet. Vill också gratulera Mona och Lexy för de fina 91 poängen i nybörjarklassen i rallylydnad. Jättestort GRATTIS!
Igår var vi, alla schnauzrar med mamsen, till Borås och tävlade i rallylydnad. Mamsen var riktigt nöjd med oss alla. Tyvärr så råkade Zenitha diska ut sig då mamsen inte riktigt sa ifrån att hon skulle sitta kvar på ett ställe, utan hon följde med lite för fort. Men så är det ibland.
För övrigt gick det riktigt bra. Jazmine kom etta med 97 poäng i fortsättningsklassen och Zimzon kom trea med 94 poäng också i fortsättningsklassen. Ni ser oss tillsammans med mamsen på prispallen. Zoola fick ihop 88 poäng även det i fortsättningsklassen. Ni kan tro att mamsen var jättenöjd efter tävlandet. På Zoyas blogg kan ni läsa hur det gick för henne i nybörjarklassen.
Kramizar från oss dvärgschnauzrar.
Hejsan!
Här kommer en bild från prisutdelningen i KM:et i agility. Lina med Floppsy vann, jag med Jazmine kom tvåa och Mia med Melvin kom trea.
Woow!
Vilken dag vi haft idag. Alla vi fyra "dvärgar" har idag startat i agility på Hallsbergs BK:s första Agility-KM.
Ja, vi hundar fick bara springa två lopp var. Det var värre för våran mamsen, hon fick springa åtta lopp. Och det var bara 8 starter i small-klassen så det blev till att springa var annat lopp. Ja, hon påstår att hon har gjort en hel veckas motionpass på det.
På bilden sitter mamsens goa och underbara barnbarn, Ella och Simon. De kom ner och kollade när mormor tävlade. Jättekul. Bakom dom så är prisbordet uppdukat till alla startande. Alla fick var sitt pris.
Vi slutade till slut som två med Jazmine. Etta kom Lina med Floppsy och trea kom Mia med Melvin.
Ska lägga in flera bilder sedan.
Kramizzar från oss alla.
Här provar mattar och vovvarna på rallylydnadsbanan.

Jippi!!!
Vi har alla varit på läger. Vilka underbara dagar vi haft. Mamsen hade en del att styra med som lägeransvarig, men vi njöt iaf av att få vara med och kolla läget.
Vet ni vad..... Alla barnen och undomarna som var med på lägret fick till uppgift att under veckan göra sig en naturhund. Endast naturmaterial fick användas. Gissa att de var kreativa. Mamsen och Ing-Britt skulle utse en vinnare och det var inte lätt. Alla hundarna hade sin personlighet. Men det var till slut Madde som vann med sin sittande schnauzer.
Det är de hundarna som syns på bilden. Vi måste hålla med om att de var rätt roliga att se på. Om ni vill läsa lite mera om lägret och se flera bilder så gå in under fliken SSPK;s läger 2009.
Kramiz från schnauzerflocken.

Balansövning i triss!!!!

Senaste kommentarer

02.11 | 11:23

Hejsan Ja valparna är 4 veckor och alla är tingade. Är ni intresserade av ...

02.11 | 09:31

Hej! Vi har sett att du har en kull planerad på Höst, har valparna kommit ä...

19.05 | 17:27

Just nu har jag inga vita valpar, men till hösten kommer jag och få...

19.05 | 17:20

Hej! Vi är ute efter en vit hane, har ni några vita valpar till salu mvh Janne