Bäckatorpsskäggets hemsida

Zcilla´s Blogg

Nu har Zcilla flyttat till Åsa o Håkan i Västerås. Där får hon njuta ett härligt pesionärsliv. Lycka till med underbara Zcilla.
Idag 22/11-18 har Zcilla fått 7 stycken små valpar. 3 är tingade, men 4 hanar finns kvar. De är 2 svart/silver, 1 svart och 1 peppar/salt.
Nu har det nästan gått 9 fulla veckor. Zcilla har det lite jobbigt just nu. Hon har gått upp 4 kg, så det är ett gäng valpar där inne.
Nu har det gått 8 fulla veckor av dräktigheten. Och visst har magen vuxit en del. Zcilla har nu gått upp 3 kg, så jag tror på minst 6 valpar.
Nu har det gått 5 hela veckor från sista parningen och visst syns det att Zcilla återigen ska ha en kull valpar. Ser verkligen fram mot när de små valpisarna ska komma, vecka 47.

Valpar hösten 2018

Äntligen har Zcilla börjat löpa och hon är nu parad med min fina hane Dixon, som finns på bild längre ner på denna sida. Han är vit och Zcilla är svart/silver. De hade en kull tillsammans förra sommaren och fick då 3 peppar/salt-  3 svarta- och 1 svart/silvervalpar. Det blev en kull mycket trevliga valpar med bra mentalitet och med sträva pälsar som är lättrimnade. Valparna är beräknade att födas vecka 47 och då blir det leverans vecka 3 i januari. Är du/ni intresserade av en liten pälskling till er familj, får ni gärna höra av er till migNi får väldigt gärna komma och hälsa på tiken innan hon får dina valpar och vill ni även träffa hanen så fixar jag det med.

Christina 070-2115194

ch.carlestav@yahoo.se

Den 31/7-17 fick Zcilla dina fina valpar. Det blev 7 st, 2 tikar och 5 hanar. En tik p/s och en svart. Två hanar p/s, två svarta och en S/s.Tikarna och två hanar är tingade. Tre hanar finns kvar till seriösa köpare. Hör jag av er till mig vid intresse på telefonnummer 070-2115194 //Vänligen Christina
Nu har Zcilla går 8 fulla veckor. Hon är som en vandrande tunna när hon går. Ligger mest och vilar. Vikt i dag 11,3 kg och midjeomkrets är 63. På fyra veckor har hon gått upp 3,1 kg. Glömde kolla vad hon vägde vid parningen. Men ska man gå efter att varje 500g är en valp så tror jag att hon får 7 st denna gång.
Nu har det gått 6 hela veckor. Zcilla är ganska rund om magen. Hon har på 2 veckor gått upp från 8,2. till 9,7 kg. Hon är väldigt mån om sig och tar väl hand om sig, precis som en blivande mamma ska göra.
Nu är det konstaterat, Zcilla har småvalpar i sin mage. 5 st såg vi, men det kan va ytterligare någon mer. Här en ulraljudsbild på en av dem.
Här är en bild på den snygge pappan, Dixon till Zcilla's kommande kull.

Zcilla's valpkull sommaren 2017

Zcilla är nu parad med en snygg och jättetrevligt hane. Han är vit till färgen, men tror det blir mest svart/silvervalpar. Blir det ytterligare någon annan färg så ser jag det som bonus. Det finns möjlighet att få träffa hanen, som heter Dixon, om så önskas, då han bor ganska nära. Valparna beräknas komma i slutet av vecka 31. De är då leveransklara i slutet av september.

Låter detta intressant så hör gärna av er på telefon 070-2115194 så får vi pratas vid. Vänligen Christina

Här är Zcilla medsina sex valpar. Bilden tagen på morgonen efter att de kommit till världen.

Nu har Zcilla's och Malte's valpar kommit. Det blev en tik och fem hanar. Alla väldigt pigga direkt när de kom ut. En del greppade en tutte direkt. (Men så var de hanar också) Zcilla helt lugn och sansad under hela valpningen. Den första valpen, tiken, kom kl 17 och sedan kom hanarna i en strid ström fram till kl 20,10 då den sista tittade ut. Valparna föddes den 3 november 2016.

Leverans av valparna sker tidigast i mellandagarna, torsdagen den 29/12.

Nu är magen bra stor och tio dagar kvar till valpning. Är så nyfiken på hur många som finns där inne.
Nu är jag helt säker på att det växer små valpar i Zcillas mage. Hon har nu 3,5 veckor kvar av dräktigheten men riktigt rund och go. Hon mår helt perfekt och äter så mycket hon får. Jag helt säker på att det kommer bli både fina och arbetsvilliga valpar av denna kombination. Spännande värre! Kunde inte roter bilden då jag la in den via Ipad.
Stommelyckans Da Vinci "Malte"
Amorras Exellenta Elsa "Zcilla"

Nu är min fina Zcilla parad med en hane som heter Stommelyckans Da Vinci   "Malte". En jättetrevlig hane.  Lugn och sansad, trots höglöpande tik. Malte är en alltid svansviftande vovve, alltid positiv och liksom Zcilla är han också väldigt social. En trygg och cool kille.

Malte utställd och är svensk utställningschampion. Han har, likson Zcilla, gjort BPH.

Zcilla också utställd med Exellent, CK och Cert. Dessutom har hon rallylydnadsdiplom i nybörjarklass, fortsättningsklass och avancerad klass. Ni kan läsa mer om Zcilla lite längre ner på sidan.

Båda ögonlysta utan anmärkning, UA.

Med denna kombinationen hoppas jag på väldigt trygga, coola och sociala valpar som förhoppningsvis också blir snygga, precis som sina föräldrar. 

Valparna beräknas födas omkring den 31 oktober och kommer då vara leveransklara i mellandagarna.

Hör av er till mig om du/ni är intresserade av en valp antingen via mail ch.carlestav@yahoo.se eller på telefon 070-2115194

Christina

Amorras Exellenta Elsa, "Zcilla".

Här kommer en del information om min svart/silvertik, Amorras Exellenta Elsa, kallas "Zcilla". Reg.nr: SE36125/2013, född 2013-05-10.

Zcilla är en mycket trygg, stabil, nyfiken och orädd hund med ganska mycket motor i. Underbar att jobba med, både i utställningsringen och med rallylydnad och vanlig lydnad.

Med henne tävlar jag rallylydnad och har för närvarande rallylydnadsdiplom i nybörjarklassen och fortsättningsklassen och avancerad klass, RLD N, RLD F och RLD A. Hon har ett godkänt resultat i mästarklassen.

I lydnaden har hon diplom i startklassen och börjat träna på momenten i lydnadsklass 1.

Jag har gjort Beteende- och Personighetsbeskrivning Hund, BPH på henne. Det gjordes den 4/8-14 på årets varmaste dag 33 grader i skuggan och testet gjordes ute på en apellplan utan någon skugg. Att både Zcilla och jag klarade av det var ett under. Och hon gjorde det med ett jättefint resultat också. Vilken hund jag har. Tack Bisse att jag fått förtroendet att köpa henne av dig.

Den 20/9-14 gjorde jag Mentalbeskrivning Hund, MH också. Också det med ett jättebra resultat som visar på en stabil, trygg, harmonisk, orädd och social hund.

Är ni intresserade av att se resultaten så ligger de ute på SKK´s hemsida under avelsdata. 

NÄr det gäller utställning har hon fått Exellent, CK och CERT.

Barbro Klingstedt 22.11.2018 21:01

Hej och Grattis till sju små underverk!

Christina 23.11.2018 06:36

Hejsan Barbro!
Har sökt dig hela gårdagen utanmatt få kontakt. Ring mig är du snäll!

Bim Löfkvist 19.11.2018 13:43

Wow vilken mage, lilla hjärtat hoppas allt går bra. Ser fram emot att se vad som döljer sig därinne.

Christina 19.11.2018 14:07

Hejsan BIM
Ja, hennes mage är otroligt stor. Hoppas de snart tittar ut de små liven. Jag är verkligen nyfikn vad som döljer sig där inne. Jag hör av.

Maria 31.07.2017 11:48

Vilken kämpe hon är Zcilla, så cool och fin

Margareta Brandrup-Wognsen 29.07.2017 08:24

Oj, sprickfärdig?! Tror du hon kan hålla igen 5 dgr till? Puss på magen!✊️

Christina 29.07.2017 08:50

Räknade fel. Dygn 58 idag.

Christina 29.07.2017 08:28

Vet inte. Hon är otroligt stor. Gått upp ca 3,5 kg. Är idag på dygn 59, men äter med god aptit, så idag händer inget.

Ulla-Britt 28.07.2017 07:50

Oj va stor hon har blivit stackars henne va jobbigt det ser ut men resultatet blir så mkt gosigare. Väntar med stor spänning🤗

Christina 28.07.2017 07:55

Ja, hon är väldigt stor. Större än förra gången och då fick hon 6 stycken. Så tror att det åtminstone är lika många denna gång.

Senaste kommentarer

02.11 | 11:23

Hejsan Ja valparna är 4 veckor och alla är tingade. Är ni intresserade av ...

02.11 | 09:31

Hej! Vi har sett att du har en kull planerad på Höst, har valparna kommit ä...

19.05 | 17:27

Just nu har jag inga vita valpar, men till hösten kommer jag och få...

19.05 | 17:20

Hej! Vi är ute efter en vit hane, har ni några vita valpar till salu mvh Janne